Dag 2: Boek alle inkoopfacturen  

Je hebt gisteren alle inkoopfacturen bij elkaar gezocht. Nu is het tijd om deze facturen in te boeken. Zorg dat je vandaag alle inkoopfacturen hebt ingeboekt dan kun je morgen rustig verder met dag 3. 

Dit betekent dat je de facturen in je boekhoudsysteem moet invoeren, inclusief het bedrag, de datum, de leverancier en het factuurnummer. Houd rekening met eventuele btw- of belastingtarieven die van toepassing zijn en zorg ervoor dat je alle facturen correct en nauwkeurig boekt. Dit is belangrijk voor de btw-aangifte en de jaarrekening. Zit je in de KOR dan hoeft dit uiteraard niet en en kun jij het totaal bedrag van de factuur inboeken.

Uiteraard kun je de bonnetjes zoals van bv de Action, HEMA, of Supermarkt ook inboeken als inkoopfactuur maar deze kun je ook gelijk vanuit de bankmutaties verwerken. Net wat jij handig en prettig vindt. De bankmutaties gaan we op dag 4 verwerken.

Heb jij geen boekhoudprogramma maar werk jij in Excel? Geen probleem. Zorg dan dat je vandaag alle inkoopfacturen hebt bijgewerkt op het tabblad waar jij al je inkoopfacturen hebt staan.

šŸ’”Tip: Zorg ervoor dat je je uitgaven op een goede manier categoriseert op verschillende grootboekrekeningen voor kosten. Bv. Kantoorkosten, abonnementen, studiobenodigdheden etc. Dit vergemakkelijkt niet alleen het boekhoudproces, maar helpt je ook bij het analyseren van je financiĆ«n. 

Heb je dit klaar? Dan zit dag 2 van de challenge er alweer op. We zijn al bijna op de helft.

Tot morgen!

Contact

Praktisch Winstadvies

Kottenseweg 101 

7115 AD Winterswijk

0622018717

info@praktischwinstadvies.nl