Administratie challenge

Dag 5: Controleer je boekhouding op grootboekniveau en dien de BTW-aangifte in

Op deze laatste dag van de challenge is het tijd om je boekhouding op grootboekniveau te controleren. Dit betekent dat je alle transacties in je grootboek moet controleren en ervoor moet zorgen dat alles klopt. Controleer of alle inkoop- en verkoopfacturen correct zijn geboekt, of alle banktransacties zijn ingevoerd. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je boekhouding op orde is.

Na de controle van je boekhouding is het tijd om de BTW-aangifte in te dienen. De BTW-aangifte is een overzicht van de omzetbelasting die je hebt betaald en ontvangen in een specifieke periode. Dit is meestal per kwartaal of per maand. 

Als alles klopt, dien dan de BTW-aangifte in bij de Belastingdienst. Het niet op tijd indienen van de BTW-aangifte kan leiden tot boetes en extra kosten, dus zorg ervoor dat je dit op tijd doet.

Gefeliciteerd! Je hebt nu de 5-daagse administratie challenge voltooid en je administratie is weer helemaal op orde! 

šŸ’”Tip: Blijf deze stappen wekelijks herhalen en zorg ervoor dat je je administratie altijd goed bij houdt om onnodige stress en problemen te voorkomen. Dan kun je volgend kwartaal zonder stress jouw BTW aangifte indienen en wordt boekhouden misschien wel leuk šŸ˜‰.


Contact

Praktisch Winstadvies

Kottenseweg 101 

7115 AD Winterswijk

0622018717

info@praktischwinstadvies.nl