Hier vind jij de meest gestelde vragen

1. Ik ben net gestart met mijn bedrijf. Is het zinvol om Profit First te gaan gebruiken?

Ja, het is zeker zinvol om Profit First te gebruiken, zelfs als je net bent begonnen met je bedrijf. Het helpt je vanaf het begin een gezonde financiële basis te leggen door winst als prioriteit te stellen. Het helpt je financiële discipline en bewustwording te creëren, wat essentieel is voor succes. Het implementeren van Profit First vanaf het begin kan je helpen om beter grip te krijgen op je financiën en je bedrijf een winstgevend te maken.

2. Kan ik Profit First implementeren als mijn bedrijf momenteel verlies lijdt?

Ja, zelfs bij verlies is het implementeren van Profit First waardevol. Het helpt je bewust te worden van je financiën en zorgt ervoor dat je de nodige aanpassingen gaat maken.

3. Wat is Profit First?

Profit First maakt gebruik van verschillende bankrekeningen zonder ingewikkelde boekhouding, waardoor je makkelijk geld reserveert voor winst, belastingen en kosten zodat je weet dat er altijd genoeg geld beschikbaar is.

4. Hoe weet ik welk percentage ik voor winst moet reserveren?

Dit hangt af van je bedrijf en je financiële doelen. Een goede vuistregel is om te beginnen met 1% en dit geleidelijk te verhogen naarmate je comfortabeler wordt met het systeem. 

5. Kan ik Profit First toepassen als ik een klein bedrijf heb? 

Absoluut! Profit First is ontworpen om bedrijven van elke grootte te helpen. Het is zelfs extra nuttig voor kleine bedrijven omdat het helpt om financiële stabiliteit en groei te bevorderen vanaf de basis.

Praktisch Winstadvies

Kottenseweg 101 

7115 AD Winterswijk

0622018717

info@praktischwinstadvies.nl